Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μέλος του ΚΕΘΕΑ κινδυνεύει με φυλάκιση

Γράμμα συμπαράστασης και ευαισθητοποίησης για τον Μιχάλη.


Είμαστε μια ομάδα ατόμων, ίσως λίγο διαφορετικοί στα μάτια σας, πρώην εξαρτημένων, από το ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης. Νιώσαμε την ανάγκη να σας γράψουμε, γιατί πρόσφατα ένα από τα μέλη μας και αδελφός μας, όπως λέμε εμείς, συνελήφθηκε και οδηγήθηκε ξανά στην φυλακή, για αδικήματα που είχε διαπράξει στον παρελθόν. Και λέγοντας αδικήματα, εννοούμε μικροκλοπές που έκανε ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την καθημερινή του δόση. Ακούμε καθημερινά γύρω μας πολιτικούς, κοινωνιολόγους και διάφορους άλλους, να μιλάνε για την μάστιγα των ναρκωτικών, για την πρόληψη, για την καταπολέμηση, για την επανένταξη. Όλα στα λόγια όμως...

Ο Μιχάλης μας, για τον οποίο γίνεται ο λόγος, είναι ένα νέο παιδί 26 ετών, που πάλεψε πολύ σκληρά για να ξεφύγει από τον ουτοπικό κόσμο των ναρκωτικών και της παρανομίας. Το γράμμα του νόμου όμως, δεν τον αφήνει να ξεφύγει και από το παρελθόν του. Το ίδιο σύστημα που τον έστειλε έξω να αποτοξινωθεί και να σωφρονιστεί, μόλις το κατάφερε, τον ξαναπαίρνει πάλι μέσα για να τον τιμωρήσει. Σε μία χώρα όπου επικρατεί το παράλογο και η ανευθυνότητα, όλοι εμείς οι «πρεζάκηδες» όπως μας λένε, δεν θεωρούμε κανέναν άλλον υπεύθυνο για τις επιλογές που κάναμε ως τώρα, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Θεωρούμε όμως υπεύθυνο, όποιον και ότι μπαίνει εμπόδιο σε κάθε σταυροδρόμι, όπου έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την ζωή μας. Δεν ξέρουμε αν εμείς δίνουμε κουράγιο στον Μιχάλη ή αν ο Μιχάλης εξακολουθεί να μας δίνει κουράγιο με τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα εμπόδια. Σήμερα είναι ο Μιχάλης, αύριο θα είναι κάποιος άλλος μας, γιατί όλοι αποτελούμε έναν ξεχωριστό κρίκο, στην ίδια όμως αλυσίδα.

Δεν θα ζητήσουμε τίποτα το παράλογο, απλά θα θυμίσουμε κάτι από ένα βιβλίο που γράφτηκε για τα μεγάλα παιδιά που τους άρεσε να ταξιδεύουν. Όταν ο μικρός πρίγκιπας ρωτούσε την αλεπού τι είναι αυτό που κάνει το λουλούδι του να είναι ξεχωριστό, αυτή του απάντησε ότι ο χρόνος και ο κόπος που αφιέρωσε για αυτό, είναι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Ο Μιχάλης μας εξομολογήθηκε κάποτε, ότι το δικό του λουλούδι ήταν η ελευθερία του. Ας μην του το κόψουμε λοιπόν…


Δημήτρης Μιχάλης, Κώστας Μιχάλης, Βασίλης Μιχάλης

Γιάννης Μιχάλης, Αντώνης Μιχάλης, Βασίλης Μιχάλης

Βαγγέλης Μιχάλης, Ξενοφών Μιχάλης, Γιώργος Μιχάλης

Βαγγέλης Μιχάλης, Νίκος Μιχάλης, Ειρήνη Μιχάλης

Χρήστος Μιχάλης, Ντίνος Μιχάλης, Μιχαήλ Μιχάλης

Νίκος Μιχάλης, Χρήστος Μιχάλης, Στέλιος Μιχάλης

Μιχάλης Μιχάλης, Πασχάλης Μιχάλης, Σπύρος Μιχάλης

Ευριπίδης Μιχάλης, Μπάμπης Μιχάλης, Γιάννης Μιχάλης

Ανδρέας Μιχάλης, Νίκος Μιχάλης, Πέτρος Μιχάλης

Νίκος Μιχάλης, Γιάννης Μιχάλης, Βασίλης Μιχάλης


Γιατί όλοι, είμαστε ένας Μιχάλης…


Βρείτε μας στο



Τηλ. 2310-544939

Υπεύθυνη ΚΥΕΘ

Κατερίνα Χλωροκώστα

________________________________________________


Λίγα λόγια του Μιχάλη από την φυλακή.


Κλείσατε στην φυλακή κάποιον άλλον.

Δεν ανήκω στην φυλακή.

Καθαρή ζωή και φυλακή, δεν πάνε μαζί.

Φυλακίζεται έναν πολεμιστή που νίκησε την μάχη με τον θάνατο.

Από την φυλακή πρέπει να ξεκινάει μια προσπάθεια και όχι να τελειώνει.

Η οικογένειά μου, δεν είναι μόνο οι γονείς μου, είναι το πρόγραμμα, είναι οι φίλοι μου, η κοπέλα μου, είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν σε μένα, που ελπίζουν σε μένα και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για μένα.

Όσα κάγκελα και συρματοπλέγματα και αν μας χωρίζουν, εγώ είμαι εκεί, μαζί σας, ανήκω εκεί γιατί αποτελώ μέρος της ζωής όλων αυτών που προσπαθούν για μένα.



Μιχάλης Καλογεράς



Τηλ. 2310-544939

Υπεύθυνη ΚΥΕΘ

Κατερίνα Χλωροκώστα

________________________________________________

2 σχόλια: